torsdag 25 december 2014

Full kyl

Jag sitter i vårt nästanfärdiga kök och tar en kopp kaffe och njuter av stillheten. Vårt julfirande är över för den här gången och jag sliter med att hitta smör och ost i kylen eftersom den är heeelt fullproppad med diverse skålar och byttor med gubbröra, sill, rödbetssallad och annat som hör julbordet till. Nu går jag in i min kreativa "efterjulenperiod" då jag ofta bjuder familjen på diverse egenkomponerade rätter för att göra åt all överbliven julmat. Om det är någon tradition jag skulle vilja förändra så är det det här med maten. Jag skulle vilja sprida ut julbordet till många måltider istället tror jag. Jag gillar det mesta som serveras på ett julbord - jag gillar mat! Men det blir ju alldeles för mycket mat för en måltid även om jag bara tar yttepyttelite av varje sak på julbordet. Jag tänker att Skinkan kunde serveras till frukost på macka med senap och ost, att man sedan äter sillunch för att senare på dagen äta middag med det varma på julbordet o mellan måltiderna fika med julgodis, risalamalta och fikon och nötter. Då skulle det kanske inte bli riktigt lika mycket rester..?

Idag blir det nog potatis med värmlänsk korv till lunch, eller spenatpasta med lax.Har vi riktig tur testar Rasmus sin cupcakemaker som han fick i julklapp, så får vi efterrätt också :) Fast innan middag ska jag ta en lång promenad med Rally. Det ser ut att bli ett fantastiskt juldagsväder här i Länghem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar