fredag 13 juli 2012

Semesterrapport

För flera månader sedan köpte jag gardinlängder till TV-rummet, men eftersom jag också behöver gardinstänger har de inte kommit upp och på min inköpslista har det stått "tre gardinstänger" väldigt länge nu utan att jag har fått tummen ur. Därför kände jag mig extra glad när jag kom hem med en hel bunt med gartdinstänger efter Auktionen i Aplared häromdagen där jag för övrigt hade smält bort helt om jag varit en snögubbe. Många klagar på att det är kallt och regnigt den här sommaren, men där var det inget kallt och regnigt alls - helsvettigt och många människor som fyndade :)

Vi har haft en riktigt skön semestervecka den gångna veckan och grabbarna har uppskattat att bara vara hemma de med. Förutom auktionen har vi tapetserat i hallen, fortsatt med grävandet ute (men nu är det tungt att gräva. Bara lite lite kvar, men både kropp och hjärna protesterar vilt när vi går ut och hugger tag i spadarna. Det krävs rejält med viljestyrka för att avsluta det där projektet. Tur att jag har det!

Jag har varit och plockat jordgubbar och i onsdags hade jag en heldag i köket då jag kokade saft och bakade. Erik kom och hjälpte mig framåt eftermiddagen och då bestämde han att det skulle bli lussebullar så det fick det bli. Märklig kombo, doften av jordgubbar blandat med nybakta lussebullar, men det funkade!

Vi har också varit ute och cyklat en rejäl lång cykeltur och det gick förvånansvärt bra med tanke på hur lite jag har cyklat sedan cykelvasan förra året! Slappat har vi också gjort, förstås, men jag har fortfarande bara nagellack på ena handen :D




Här är ett recept på jordgubbskräm som jag har använt. mumsigt!

Jordgubbskräm
3-4 port
1 liter jordgubbar
2 dl vatten
1,5 dl socker
2 + 1/2 msk potatismjöl (+ lite vatten)

Skölj och rensa jordgubbarna. Lägg jordgubbar, vatten och socker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Ta bort det vita skummet som bildats med en sked.

Rör ut 2 msk potatismjöl i lite vatten, häll ner i kastrullen och rör tills krämen tjocknar. Ta bort kastrullen från värmen och mixa krämen slät med en stavmixer. Om krämen känns tunn - rör ut 1/2 msk potatismjöl i lite vatten och rör ner detta i krämen.

Låt krämen kallna helt i kylskåp. Serveras med mjölk.


1 kommentar:

  1. Åh, smarrigt! Ska genast testa med de stackars jordgubbarna som står bortglömda i kylskåpet.

    SvaraRadera